Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Curacao Safari

Duiken op Curacao | Diepzeevissen op Curacao | Golf op Curacao | Zeilen op Curacao | Mountainbiken op Curacao | Curacao Safari | Wandelen op Curacao | Parasailing

Het zal aan iedereen persoonlijk liggen hoe een vakantie ingedeeld wordt, of er activiteiten worden ondernomen en zo ja, welke. Als u wilt genieten van het natuurschoon dat er op dit tropische eiland te vinden is, zullen er op Curacao safari mogelijkheden zijn. Dit is een ideale manier om van de natuur te genieten omdat alles geheel georganiseerd zal zijn en de nodige uitleg voor handen is.

Als u door middel van een safari tocht Curacao gaat verkennen dan zult u zien dat de dorre en woeste aanblik van het eiland de lading toch niet helemaal dekt. De flora en fauna op Curacao is een heel stuk rijker en gevarieerder dan u wellicht zou denken en is daardoor ook buitengewoon boeiend. Nu zal het niet voor iedereen direct duidelijk zijn waar men op moet letten bij het ontdekken van de natuur op Curacao. Vandaar ook dat een Curacao safari het beste onder begeleiding van een lokale gids gemaakt kan worden. Een lokale gids zal de beste plekken kennen om de flora en fauna te zien en zal u daarbij van de nodige uitleg kunnen voorzien. Wat voor veel mensen bijvoorbeeld gewoon een hagedis is zal immers toch een anders soort kunnen zijn als u weet waar u op moet letten. Dit zal u onder anderen tijdens een safari op Curacao uitgelegd krijgen van de gids die u rond zal leiden. Tijdens uw verblijf op Curacao safari excursie tochten boeken zal u ten volste laten genieten van alles wat Curacao op het gebied van flora en fauna te bieden heeft.

De safari tours die u kunt maken worden door meerdere aanbieders georganiseerd. De hotels op Curacao zullen u de weg kunnen wijzen en ook worden de tours op verschillende plaatsen aangeboden. Ook wij doen u een paar mogelijkheden voor een Curacao safari aan de hand bij aanbieders die de natuur bij hun safari tours respecteren. Dit laatste is erg belangrijk omdat de natuur een zeer fragiele balans heeft en snel verstoord kan worden door aanwezigheid van de mens. Vooral op een klein eiland zal deze balans snel verstoord kunnen zijn en dat zou buitengewoon jammer zijn. De dieren van Curacao zijn voor een deel wel gewend aan de aanwezigheid van mensen omdat dit op de schaal van Curacao ook bijna niet anders kan. Toch zijn ze niet altijd gewend aan contact met mensen en dat is vooral een goede zaak. U kunt daardoor tijdens uw safari op Curacao de dieren bewonderen in hun natuurlijke omgeving en vooral hun natuurlijke gedrag gade slaan. Waar de Kunuku, de natuur buiten de bebouwde gebieden, voornamelijk zal bestaan uit verschillende soorten cactussen, laag stuikgewas en lage bomen, zal deze vegetatie wel plek bieden aan een grote vogel populatie. Tijdens een Curacao safari zult u tot wel vijftig vogel soorten, waaronder de flamingo, kunnen zien broeden en nog eens honderd migranten uit noord- en zuid Amerika tegen kunnen komen. Veel van deze vogels, waar onder de gele Prikichi die uniek is voor Curacao, zult u tijdens uw safari tocht in Curacao tegen kunnen komen in de nationale parken die het eiland rijk is maar ook daar buiten maakt u een goede kans om ze te zien.

Curacao heeft drie nationale parken waar de natuur extra wordt bescherm, helaas is dit hard nodig want niet iedereen neemt het even nauw met het omgaan met de natuur en het milieu. In de nationale parken van Curacao safari excursie tochten maken is vaak alleen mogelijk onder begeleiding om er voor te zorgen dat u op de gebaande paden blijft en de natuur niet te veel verstoord. Het Christoffel park, Watamula park en Shete Boka park zullen naast veel vogels ook een thuis bieden aan de bijzondere hagedissen die op Curacao voorkomen. Een Curacao safari is bijvoorbeeld niet compleet zonder dat u de bijzondere groene leguaan bent tegen gekomen die de grootste soort op het eiland is. Ook de verschillende soorten zeeschildpadden die u bij een safari op Curacao aan zult treffen maken een safari toch meer dan de moeite waard. Op het gebied van insecten zal Curacao u veel kunnen bieden en ook de dieren die ze eten komen in mooie aantallen voor. Een aantal vleermuis soorten die u tijdens een Curacao safari tegen komt komen alleen op Curacao en Bonaire voor en zijn daardoor zeer bijzonder. Naast de dieren en planten die u op het land tegen zult komen is er op Curacao veel meer te zien. Onder water zult u nog veel meer dieren van Curacao tegen komen waarvan er ook een aantal zeer bijzonder en uniek zijn, dit is dan ook waarom duiken op Curacao big business is en waar u eventueel als safari tour ook van kunt genieten.