Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Kunst op Curacao

Reisverslagen | Praktische Informatie over Curacao | Curacao Reisgidsen en Boeken | Incentives Zakelijk op Curacao | Kunst op Curacao | Trouwen op Curacao

Het is helemaal geen schande als u niet op vakantie alleen maar wilt relaxen en niets doen maar ook dingen wilt gaan bekijken. Een heleboel mensen zullen met onder andere dat doel op vakantie gaan en er zijn dan ook voldoende mogelijkheden voor. Zo kunt u heel erg goed voor kunst op Curacao terecht waarbij u kunt genieten van werken van lokale maar ook van internationale kunstenaars.

Dat op Curacao kunst een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur is heeft wellicht te maken met het feit dat Curacao een smeltpot is van veelverschillende culturen. Misschien is het ook wel de magie van Curacao die veel kunstenaars er toe beweegt om zich op Curacao te vestigen. In ieder geval zult u aan kunstenaars op dit tropische eiland geen gebrek hebben dus is het een goede plaats voor kunst liefhebbers. Het feit dat er veel kunstenaars op het eiland wonen betekend ook dat voor kunst kopen Curacao een uitermate geschikte plaats is. Er wonen immers veel kunstenaars die allemaal hun eigen expressie op verschillende manieren uitten. Daarbij zult u de keuze hebben uit verschillende technieken die daarnaast op een voor de kunstenaar geheel eigen wijze toegepast worden. Kunst op Curacao zal voor een groot deel in een eigen hokje passen omdat de culturele invloeden in de kunst de werken erg bijzonder maakt. Natuurlijk zal iedere kunstenaar zo zijn of haar eigen voorkeuren hebben voor het toepassen van bepaalde technieken. Op Curacao kunst kopen zal daarom ook betekenen dat u een keur aan technieken tegen zult komen waardoor er altijd wel een techniek bij zal zitten die u ook aan spreekt.

Naast het feit dat de gebruikte techniek u aan moet spreken zal natuurlijk het kunstwerk zelf en vooral het soort voorstelling of abeelding u aan moeten spreken. Kunst op Curacao heeft hierdoor een eigen persoonlijkheid en net als u dit hebt bij het tegen komen van andere mensen, moet ook de persoonlijkheid van de kunst u aan spreken. Wellicht is dit juist het boeiende deel van de speciale Curacao kunst die u vaak tegen zult komen. Het feit dat Curacao een smeltpor is van zoveel culturen heeft haar invloed op het eiland, op de mensen en natuurlijk ook op hoe de mensen die op Curacao wonen zich op een creatieve wijze uitdrukken. Dat de eerste mensen indianen waren is vaak terug te zien bij werken die terug grijpen naar heel oude bekende technieken. Kunst op Curacao zal vaak bepaalde invloeden uit die cultuur laten zien maar ook van de Spanjaarden en de Nederlanders die daarna kwamen zullen sporen te vinden zijn. De grootste invloed komt wellicht wel uit de Creoolse cultuur, de voormalige slaven uit Afrika hadden natuurlijk zo hun eigen soort kunst en die is goed terug te vinden als u op Curacao kunst bekijkt die door de inheemse inwoners is gemaakt. Wij zeggen bewust inheemse kunstenaars want er zijn nu eenmaal veel kunstenaars uit andere landen en vooral Nederland op het eiland blijven plakken die zo hun eigen opvattingen zullen hebben en waardoor op Curacao kunst kopen op de unieke invloed na, niet heel veel ander is dan in Nederland kunst kopen.

Het is dan ook deze invloed die de kunst de bijzondere uitstraling geeft die veel mensen zo aanspreekt. De kunst op Curacao zal in veel verschillende technieken uitgevoerd zijn, er zijn natuurlijk veel schilders die landschappen dieren en planten op het canvas vast leggen of zich juist heel abstract uitdrukken. In de vele galeries zult u veel van deze werken tegen komen en ook in de musea op Curacao zijn deze schilderijen goed vertegenwoordigd. Tijdens uw verblijf op Curacao kunt u echter ook oog in oog komen te staan met de speciale Curacao kunst in de vorm van beelden. De vele beelden zullen van steen of hout gemaakt zijn en een enkele maal van keramiek. Een enkele kunstenaar zal het zich kunnen veroorloven om een beeld in brons uit te laten voeren maar vanwege de prijs zullen deze vaan in opdracht gemaakt worden en zal voor kunst kopen Curacao u niet zomaar een bronzen beeld opleveren. Andere technieken die u tegen kunt komen zijn aquarel schilderen, tekenen maar ook fotografie. De traditionele kunst op Curacao zal voornamelijk uit houtsnijwerk en schildertechnieken bestaan terwijl soms ook handwerk tot kunst verheven wordt door de uiterst gecompliceerde technieken die gebruikt worden. Op Curacao kunst kopen zal u bijzonder mooie werken op kunnen leveren die u mee kunt nemen of eventueel kunt laten verschepen. Let echter wel op dat geen bijzonder materialen als koraal en sommige schelpen gebruikt zijn want u mag in Nederland niet alle materialen invoeren.