Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Actief op Curacao

Duiken op Curacao | Diepzeevissen op Curacao | Golf op Curacao | Zeilen op Curacao | Mountainbiken op Curacao | Curacao Safari | Wandelen op Curacao | Parasailing

Een vakantie naar een tropisch eiland is natuurlijk een heerlijk moment om even lekker bij te komen van de dagelijkse beslommeringen. Toch wilt u waarschijnlijk niet alleen maar luieren en wilt u ook actief op Curacao zijn. Gelukkig biedt dit tropische eiland meer dan voldoende mogelijkheden voor het actief doorbrengen van uw vakantie.

Op Curacao actief vakantie vieren zal u een keur aan mogelijkheden aanbieden die zullen reiken van sport tot gewoon lekker bezig zijn. Voor het maken van keuzes over welke activiteiten wel en niet aangeboden worden hebben de ondernemers op Curacao goed geluisterd naar de bezoekers van dit prachtige tropische eiland. Dit is dan ook de reden dat u op Curacao terecht kunt voor alle activiteiten en sporten waar u van houdt en die u tijdens uw vakantie wilt ondernemen of uitoefenen. Als u bijvoorbeeld een actief golfer bent dat behoord golf op Curacao tot de mogelijkheden die u aangeboden wordt. Curacao telt meerdere golf banen waarvan er twee achttien holes hebben en eentje negen holes. De meeste banen zijn onderdeel van een club of een resort waardoor u er niet eens voor op stap hoeft te gaan. Door middel van golfen actief op Curacao zijn hoeft natuurlijk niet te betekenen dat u ook in een dergelijk resort verblijft maar het toegang krijgen tot de baan wordt er wel een stuk eenvoudiger van. In ieder geval is het spelen van golf een ideale manier om uw vakantie op Curacao actief door te brengen en om daarnaast heerlijk te kunnen genieten van het eiland, haar bewoners met hun cultuur en het heerlijke eten dat u geserveerd zal worden.

Het is natuurlijk een feit dat Curacao in de Caribische zee ligt en dus omringd is door een van de mooiste zeeën ter wereld. Als gevolg hiervan is duiken in de wateren van Curacao dan ook een belangrijke peiler van de toeristen industrie. De vele koraal riffen rond Curacao bieden een thuis aan de meest prachtige vissen en ander zee leven die een bont spektakel voor u opvoeren tijdens uw duik. Met duiken actief op Curacao zijn zal betekenen dat u te water gaat op een van de mooiste plekken ter wereld dat wellicht alleen voorbij grestreeft zal worden door duiken op Bonaire. Er zij op Curacao ongeveer zestig aangeduide duik locaties waarvan er vierenveertig een ketting hebben die u zal helpen bij het dalen en stijgen. Wat duiken betreft is een Curacao actief vakantie een van de beste manieren om u te vermaken en om de mooiste dieren met uw eigen ogen te kunnen bekijken. De zee rondom Curacao is natuurlijk op meer gebieden een zeer belangrijke manier om actief op Curacao te zijn. Er zijn veel watersporten die beoefend kunnen worden en de ligging en weer en klimaat op Curacao zorgen er voor dat niet alle water sporten ook op dezelfde plaats beoefend kunnen worden. Zo zal zeilen op Curacao natuurlijk rond het hele eiland gedaan kunnen worden terwijl voor kitesurfen voornamelijk de oostkust van Curacao geschikt is en de surfers daardoor niemand in de weg zullen zitten.

Dat zeilen ook een van de belangrijke water sporten is mag blijken uit het feit dat er jaarlijks een heuse regatta georganiseerd wordt die internationaal aanzien geniet. Er is dan ook een aantal clubs actief op Curacao op het gebied van zeilen die net als de vele duikscholen voornamelijk rond Willemstad gesitueerd zullen zijn. De hotels op Curacao zullen u altijd de weg kunnen wijzen en ook zij geven u op deze website een aantal bruikbare aanwijzingen. Natuurlijk kunt u in plaats van duiken op het eiland Curacao ook gewoon op het water uw tijd doorbrengen met bijvoorbeeld diepzee vissen. Het vissen vanaf de kant is in Curacao niet echt eenvoudig omdat de zee slechts erg langzaam afloopt de eerste meters. Het vissen vanaf een boor tijdens het zeilen op Curacao is vanwege het touw werk op de boot minder geschikt dus een aparte boot of tour huren is de beste oplossing. Natuurlijk zijn er talloze mogelijkheden meer om ook op het eiland zelf van alles te ondernemen. Eerder werk al golf op Curacao genoemd maar ook als u daar niet van houd kunt u zich uitstekend vermaken. U kunt kiezen uit mountainbiken of een safari maken door de nationale parken die het eiland rijk is. Uiteraard is uw vakantie op Curacao actief doorbrengen ook gewoon mogelijk door middel van wandelen. Er zijn dus volop mogelijkheden om u heerlijk in te spannen of om gewoon in beweging te zijn waarbij er voor elk wat wils te vinden zal zijn.

 

Kitesurfen en zeilen op Curacao
Kitesurfen is de snelst groeiende watersport in de wereld. Het is een mix van windsurfen, wakeboarden en parasailen. De passaatwind en de hoge gemiddelde watertemperatuur maakt Curacao de perfecte spot om deze waanzinnige sport te beoefenen of te leren.

 

Duiken op Curacao
bestaat uit een groep jonge en ervaren PADI-instructeurs, die geen lopendebandwerk maken van uw onderwaterwereld avonturen. Wil je geen standaard cursus die voor iedereen is bedacht? In de open water duik cursussen van dowtowndiving ga je zelf bepalen hoe we je het beste iets kunnen leren.

 

Vissen op Curacao
Op de open oceaan vissen op tonijn? Dat kan bij Jan Kok Lodges. Dat je hier te maken hebt met een liefhebber en kenner blijkt wel als je zijn weblog leest. Op zijn weblog vind je ook een hoop foto’s.

 

 

Curacao Golf

Golf op Curacao

Ervaar de golfclubs en de warme en fantastische golfbanen in Curaçao. Heerlijk een ontspannen dagje uit.

 

 

parasailingParasailing
Genieten van rust en schitterende uitzichten terwijl je onder een parachute hangt met parasailing.