Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Weer en Klimaat

Geschiedenis Curacao | Curacao Feiten en Cijfers | Flora en Fauna Curacao | Weer en Klimaat

De meeste mensen zullen bij het uitzoeken van een vakantie bestemming heel erg letten op het weer en klimaat van die bestemming. Laten we eerlijk zijn, de reden om naar een tropische vakantie bestemming te gaan is ook meestal het weer en de positieve invloed die het klimaat heeft op alles wat er te beleven valt.

Het zal dan ook vaak betekenen dat veel mensen op basis van het weer en klimaat zullen bepalen wanneer men op vakantie zal gaan. Voor heel veel bestemmingen zal het een verschil maken in welk jaargetijde met op vakantie gaat, de verschillende jaargetijden hebben vaak een ander klimaat en dat voor een groot deel bepalen hoe een vakantie er uit zal zien. Het is dan ook een enorm voordeel dat wat betreft het klimaat soort Curacao eigenlijk heel weinig verschil in de seizoenen kent. Een verblijf op Curacao zal betekenen dat u van een heerlijk constant weertype kunt genieten waardoor u er het hele jaar door goed terecht kunt. Dat wat betreft het weer Curacao erg constant is ligt aan de ligging van het eiland ten opzichte van de evenaar. Vanaf de kop van zuid Amerika net ten oosten van Brazilië tot net onder Florida ligt het gebied tussen de evenaar en de Kreeftskeerkring. In dit gebied en ook het gebied ten zuiden tot aan de Steenbokskeerkring, komen de gebieden voor waar een constant weertype en een droog klimaat heerst. Zo is het klimaat op Curacao ook te omschrijven en dit is ook goed te zien als u op het gebied van flora en fauna Curacao bekijkt.

Op Curacao kunt u het weertype dus als droog omschrijven en dat wordt bewezen door de neerslagcijfers. Gedurende het hele laar valt er gemiddeld 550 millimeter regen en dat is ongeveer tweederde van wat er in Nederland per jaar valt. Daarom is dan ook op Curacao weer een belangrijke reden om juist daar vakantie te vieren. Aangezien de meeste regen in de maanden oktober, november en december valt zijn wellicht de maanden om er juist niet door te brengen. Dit noemt men dan ook het regenseizoen en samen met de temperatuur op Curacao valt het dan niet altijd mee. De erg vochtige en zware lucht die door de temperatuur nog erger aan voelt dan het in werkelijkheid is zal u echt het gevoel van een tropische vakantie geven. De gemiddelde temperatuur op Curacao is net iets meer dan 31 graden maximaal en bijna 26 graden minimaal over een heel jaar De maandelijkse temperatuursverschillen in een jaar zijn gemiddeld echter niet meer dan een graad of drie. Dit zorgt er dus voor dat u het hele jaar door mooi weer mag verwachten zonder dat het vreselijk heet wordt en ook zonder dat het koud zal zijn. Deze constante tropische weer en klimaat behoren daarom ook tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Curacao. Het zorgt er immers voor dat u altijd voor goed weer Curacao heel goed kunt bezoeken waarbij u in sommige maanden wel eens iets meer regen mag verwachten dan in andere maanden.

Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen voor mensen om een vakantie te boeken naar Curacao. Vliegen naar Curacao betekent dan een retourtje naar de zon kopen om daar te genieten van zon, zee en vakantie. Voor dit klimaat Curacao bezoeken is natuurlijk slechts een van de vele mogelijkheden die de speciale Nederlandse ABC eilanden u bieden. Toch wordt vaak voor Curacao gekozen omdat het nu eenmaal het grootste eiland is en er daarom ook veel meer te beleven valt dan op de andere eilanden. Dat wat betreft het klimaat soort Curacao vrijwel hetzelfde klimaat heeft als de andere eilanden zal geen verschil maken maar wel de grootte van de toeristen industrie. Aan de andere kant zullen de andere eilanden ook weer uitblinken in hun eigen kwaliteiten die Curacao minder te bieden heeft. Voor de gemiddelde temperatuur Curacao bezoeken zal immers niet het verschil maken met de twee buur eilanden. De temperaturen op de drie ABC eilanden zullen vrijwel gelijk zijn en ook op het gebied van de neerslag zult u het verschil niet opmerken. De grootte van de toeristen industrie en daardoor de verschillende accommodatie mogelijkheden en manieren om u te vermaken zullen Curacao weer net een beetje aantrekkelijker maken. Laat u dus heerlijk verassen door dit tropische paradijs als het uw eerste bezoek is en laat u weer terug voeren naar de goede herinneringen als u de weg al kent, maar ga in ieder geval voor de heerlijke temperatuur Curacao bezoeken.