Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Musea op Curacao

Evenementen op Curacao | Musea op Curacao | Bezienswaardigheden op Curacao | Curacao Landhuizen

Het mooie aan het bezoeken van onbekende oorden is het leren kennen van een land of plaats en verdiepen in de geschiedenis. Natuurlijk is dat bij het eiland dat we hier bespreken niet anders en in de vele musea op Curacao kunt u de geschiedenis leren kennen of juist van veel modernere zaken genieten.

Als u voor een museum bezoeken Curacao aan doet zult u al snel zien dat u een ruime keuze aan verschillende musea hebt. De onderwerpen waaraan deze musea gewijd zijn lopen sterk uiteen en dat moet natuurlijk ook wel, als u immers tekens dezelfde onderwerpen kunt bekijken bent u ook snel klaar. Bij een museum wordt vaak gedacht aan oudheden, voor een deel klopt dat ook wel maar een museum kan ook een modernere collectie hebben. Het bekijken van het overzicht van alle musea van Curacao laat al snel zien dat u een ruime keuze zult hebben tijdens uw verblijf op Curacao. Natuurlijk zult u de historie kunnen bekijken en zien hoe de geschiedenis het eiland heeft gemaakt tot wat het nu is. In een aantal musea op Curacao wordt dan ook aandacht besteed aan verschillende periodes in de geschiedenis van Curacao. Dit is natuurlijk een erg interessant onderwerp waar heel veel over te vertellen valt omdat de historie ongeveer vierduizend jaar terug gaat. Als u aan het wandelen bent door Willemstad zult u het wellicht niet direct beseffen, maar u kunt om u heen zien hoede geschiedenis Curacao heeft gemaakt tot wat het vandaag de dag is.

Een groot deel van de binnenstad van Willemstad staat vanwege de dichtheid en de aard van de gebouwen op de wereld erfgoed lijst van UNESCO en u loopt dus eigenlijk in een levend museum rond. De felle kleuren die veel van deze gebouwen hebben doen wellicht aan een modernere versie denken maar het is wel de originele kleur van de gebouwen. Dit is anders als u de landhuizen van Curacao bezoekt, deze zijn allemaal een stuk rustiger van uiterlijk maar historisch niet minder belangrijk. Het zijn overblijfselen van een tijd dat er veel plantages waren op Curacao waar slaven werkten. Dit is een van de donkere tijden uit de Nederlandse geschiedenis maar het hoort er nu eenmaal wel bij. U kunt in de diverse musea van Curacao een indruk krijgen van hoe het er in die tijd aan toe ging. Hier hoort natuurlijk een bezoek aan het Kura Hulanda museum bij, in dit antropologisch museum kunt u aan de hand van een volledig overzicht van de geschiedenis Curacao op een andere manier leren kennen. Ook in andere musea zal het een en ander aan historische voorwerpen en wetenswaardigheden ten toon gesteld worden en deze zijn ook zeer de moeite van het bezoeken waard. Voor iedereen met zeebenen mag een bezoek aan het Maritiem Museum Curacao niet ontbreken. Van de musea op Curacao biedt dit u een interessante blik in het maritieme verleden van Curacao. Een museum bezoeken op Curacao is eigenlijk niet compleet zonder een bezoekje aan dit museum omdat dit u laat zien waarom het eiland zo interessant was voor de Nederlanders.

De Nederlandse invloed is natuurlijk overal sterk vertegenwoordigd op het eiland en dit is ook niet zo gek. Zonder deze invloed had het eiland zich bijzonder langzaam ontwikkeld en hadden grote bedrijven als de Shell geen directe ingang gehad om zich op Curacao te vestigen. Van de landhuizen op Curacao laat het Landhuis Brakkeput zien dat Shell naast werk ook oog had voor het welzijn van de werkers maar helaas is het bedrijf niet geheel op eigen initiatief tot deze conclusie gekomen. De musea op Curacao zullen naast al deze historische feiten ook veel modernere dingen laten zien, het Curacao museum is een historisch pand op zich en laat een collectie aan traditionele en moderne werken zien van binnenlandse en buitenlandse kunstenaars. Voor een overzicht van alle musea in Curacao kan de receptie van het hotel op Curacao waar u verblijft u verder helpen en ook zijn folders beschikbaar waar het een en ander in vermeld staat. Op deze pagina geven wij u in ieder geval een aantal voorbeelden van musea op Curacao die de moeite waard zijn om tijdens uw verblijf op Curacao te bekijken. Op de website van het officiële toeristen bureau van Curacao kunt u een volledig overzicht vinden. Natuurlijk kunt u op Curacao zelf ook de nodige informatie vinden over de verschillende musea die te bekijken zijn. Voor een museum bezoeken Curacao aan doen is dus een goed idee want er is ruim voldoende te zien.