Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Duiken op Curacao

Duiken op Curacao | Diepzeevissen op Curacao | Golf op Curacao | Zeilen op Curacao | Mountainbiken op Curacao | Curacao Safari | Wandelen op Curacao | Parasailing

Wellicht een van de grootste voordelen van het bezoeken van een tropische eiland is het feit dat u kunt genieten van de tropische zee waar het in ligt. In dit geval is duiken op het eiland Curacao dan ook een van de grote attracties van dit mooi eiland. Iedereen die het wel eens heeft meegemaakt zal weten dat het een zeer uitzonderlijke gebeurtenis kan zijn.

Er zijn zeer veel mensen die voor het duiken Curacao bezoeken om te kunnen genieten van alle tropische pracht en praal die de Caribische zee voor u in petto heeft. Het mag duidelijk zijn dat de ligging in een tropische zee zo haar voordelen heeft voor het leven in de zee rond Curacao. U zult veel verschillende en soms bijzondere vissen tegen komen die vaak alleen rond de vele koraal riffen voorkomen. Bij Curacao duiken zal u volop laten genieten van het koraal met al haar rijkdom aan vissen en ander zee leven. Natuurlijk is het voor het vormen van koraal wel nodig dat het water een bepaalde temperatuur heeft dus vandaar dat het ook alleen in tropische gebieden gevormd wordt. Daarnaast is het op het koraal duiken op Curacao alleen aan de westkant van het eiland mogelijk omdat koraal daar het rustigere water zal vinden dat het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Omdat Curacao natuurlijk al een heel oud eiland is heeft het koraal de vele duizenden jaren de tijd gehad om zich te ontwikkelen. Bij het boeken van een duik vakantie Curacao kiezen zal u niet teleur stellen en zal door slechts weinig locaties overtroffen kunnen worden.

Een eiland als Curacao met de enorme natuurlijke schoonheid is natuurlijk voor een belangrijk deel afhankelijk van het op een verantwoordelijke manier benutten van deze potentie. Dat op het gebied van verschillende duiklocaties Curacao een zeer duidelijk beleid heeft gevoerd in het verleden, ligt ten grondslag aan het feit dat er nu nog steeds veel is om van te genieten. Er wordt een streng beleid gevoerd op het gebied van uitrusting en bescherming van de natuur. Er zijn tussen de zestig en tachtig verschillende duiklocaties te vinden die van het noordelijkste punt van Curacao helemaal doorlopen via de zuid westkust naar het zuid oostelijke punt van het eiland. De noord oostkust is voor het duiken op Curacao vrijwel geheel ongeschikt omdat het water daar veel te ruw is om te kunnen duiken. Dit water is het domein voor mensen die willen kitesurfen of windsurfen omdat daar een inlandse wind staat. Dat voor duiken Curacao u veel mogelijkheden zal bieden is dus één van de belangrijkste redenen dat mensen naar Curacao af reizen. Waar de meeste mensen al een heel goed idee hebben waar zij willen gaan duiken kan het wel eens overweldigend over komen voor mensen die nog nooit eerder een verblijf op Curacao hebben geboekt of zelf hebben gedoken. Duiken op Curacao via een erkende duikschool is in deze gevallen een absolute voorwaarde, sterkers nog, geen enkele duikschool of verhuurder zal u apparatuur verhuren als u geen geldig duikbrevet hebt. Op Curacao duiken is een prachtige ervaring maar het moet natuurlij kwel veilig gebeuren en daarom zult u meerdere PADI erkende duikscholen tegen komen.

Deze duikscholen zult u overal tegen komen en de receptie van de hotels op Curacao kunnen u altijd de weg wijzen naar een goede duikschool. Daarnaast zullen veel hotels en resorts ook zo hun eigen faciliteiten voor het duiken op Curacao hebben. In dat geval zal er in het hotel ook een duikschool gevestigd zijn en vanwege de ligging pal aan de zee van veel hotels en resorts hoeft u het terrein van het hotel helemaal niet af. In dit gaval zal een duik vakantie Curacao niet groter maken dan de grenzen van het hotel of resort waar u verblijft dus wij raden u aan ook andere activiteiten op Curacao te ondernemen. Het is in ieder geval een ideale manier voor beginnende duikers om de techniek onder de knie te krijgen en om voldoende vertrouwen op te bouwen in het eigen kunnen. Zodra de duiklocaties op Curacao iets verder van het hotel of resort af liggen dan zal ook vaak het vervoer door de duikschool geregeld kunnen worden. U hebt op die manier de kans om de allermooiste locaties te leren kennen door te duiken op koraal of een heus vliegtuig wrak. Duiken op Curacao zal u een enorme keuze aan mogelijkheden bieden waarbij altijd de rijkdom aan planten en dieren van de Caribische zee centraal zal staan. Vandaar dat op het gebied van duiken Curacao echte wereldfaam heeft gemaakt dat wellicht alleen door het duiken op Bonaire overtroffen zal worden.

Duikscholen

Discoverdiving.nl: Dit is één van de beter duikscholen op het eiland. Een site die niet alleen mooi is om te zien maar vooral duidelijkheid biedt. De prijzen zijn netje aangegeven samen met wat de duikschool precies kan bieden. Hier is het niet alleen mogelijk om een ervaren duiker mee te nemen voor de beste plekken maar kan men een gehele cursus volgen om uiteindelijk naar huis te gaan met een duikbrevet.