Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Mountainbiken op Curacao

Duiken op Curacao | Diepzeevissen op Curacao | Golf op Curacao | Zeilen op Curacao | Mountainbiken op Curacao | Curacao Safari | Wandelen op Curacao | Parasailing

Dat Nederland een fietsland is hoeven wij verder niet uit te leggen, het is dan ook niet zo gek dat veel mensen tijdens hun vakantie ook wel een beetje willen fietsen. Het wordt echter pas echt interessant als u voor mountainbiken op Curacao kiest want dan komt u op plekken waar u ander waarschijnlijk nooit terecht zal komen.

Dat op Curacao mountainbiken heel erg goed mogelijk is komt omdat er zeer veel geschikte paden zijn die wel met een mountainbike maar niet met een gewone fiets bedwongen kunnen worden. Dat er zoveel mogelijkheden geboden worden heeft weer te maken met het ruige landschap van Curacao. Terwijl grote delen van het eiland als plantage gebruikt werden is sinds het opheffen van de plantages vrijwel niets aan het onderhoud gedaan. Hierdoor zijn grote delen van het eiland bedekt met een zeer natuurlijk aandoende vegetatie en zijn er relatief weinig wegen maar wel veel paden te vinden. Dit is natuurlijk als u voor het offroad mountainbiken Curacao bezoekt een ideaal terrein om rond te rijden. De hoogteverschillen die u tegen zult komen maken van sommige delen van het eiland een ware uitdaging terwijl andere delen weer veel eenvoudiger begaanbaar zijn. Het mountainbiken op Curacao zal voor iedereen voldoende uitdagingen bieden en daarom zullen ook veel professionele mountainbikers er komen oefenen. Dit laatste is een interessant weetje, u kunt dan immers zeggen dat u hetzelfde parcours hebt afgelegd als een professionele mountainbiker. Naast het mountainbiken is het natuurlijk ook mogelijk om voor een normale fietsvakantie Curacao op te zoeken.

Ten opzicht van mountainbiken zal dit u echter veel minder uitdaging bieden omdat u zich vaak voornamelijk op de gebaande wegen zult begeven. Niet dat dit minder interessant is als u wel van fietsen maar niet van het betreden van ruigere terreinen houdt, maar ten opzichte van mountainbiken op Curacao gaat het er toch wel een stuk rustiger aan toe. Natuurlijk is deze vorm van fietsen voor veel mensen veel geschikter dan het balanceren op oneffen ondergronden en smalle richels. Dat op het gebied van normaal fietsen Curacao ook de nodige mogelijkheden biedt is duidelijk, vrijwel iedere normale weg zal er voor geschikt zijn al moet u wel voorzichtig zijn met het gewone verkeer dat langs u heen zal razen. Het is in ieder geval een veel vlottere manier om andere plaatsen te bereiken en die te bekijken. Aan de andere kant zult u dan niet veel meer tijd in de natuur rond brengen zoals u dat met mountainbiken op Curacao wel doet. Het ligt dus volledig aan uw persoonlijk voorkeuren of u voor mountainbiken of juist voor gewoon fietsen kiest. Daarnaast is het ook belangrijk om te bedenken dat u bij offroad mountainbiken Curacao van wel heel dichtbij kunt leren kennen mocht het mis gaan. Het zou jammer zijn als u een lelijke smak maakt en daardoor uw vakantie noodgedwongen op de bank of in een bed door moet brengen. Het is daarom waarschijnlijk ook dat op Curacao mountainbiken voornamelijk door jonge avontuurlijk mensen wordt gedaan.

Veel hotels op Curacao zullen u bij het mountainbiken of fietsen kunnen helpen. In sommige gevallen zal men zelf de fietsen te huur aan bieden en in andere gevallen zal men u de weg kunnen wijzen naar de dichtstbijzijnde fietsen verhuurder. Het is bij het mountainbiken op Curacao wel belangrijk dat u goed weet waar u mee bezig bent en de nodige technische vaardigheden bezit. Niet voor niets is Curacao zelf voor professionele mountainbikers als Bart Brentjes zeer uitdagend. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een gids, een gids zal de weg kennen en zal u waarschuwen voor de meer gevaarlijke stukken in het parcours. Voor het op een mountainbike fietsen Curacao opzoeken zal een echte uitdaging zijn die stukken begaanbaar maakt waar u anders alleen te voet zou kunnen komen. Er worden veel tochten georganiseerd waar u tijdens uw verblijf op Curacao uit kunt kiezen. Tijdens een fietsvakantie Curacao per mountainbike verkennen is zeer interessant en wordt alleen nog maar beter als u dit via een georganiseerde tour doet. Een gids zal u immers het nodige aan uitleg kunnen verschaffen en u veilig terug brengen op de plaats van vertrek. Voor het offroad mountainbiken Curacao bezoeken is een echte uitdaging waar het terrein met aardige heuvels in combinatie met het weer en klimaat zorgt voor een heuse uitdaging. Niet voor niets zult u al snel zien dat op Curacao mountainbiken door steeds meer mensen wordt gedaan die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging die eens niets met de zee te maken heeft.