Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Diepzeevissen op Curacao

Duiken op Curacao | Diepzeevissen op Curacao | Golf op Curacao | Zeilen op Curacao | Mountainbiken op Curacao | Curacao Safari | Wandelen op Curacao | Parasailing

Het zal wel niet aan het feit liggen dat de zee ontzetten groot is dat er heel veel te beleven valt in en op het water van de zee. Naast duiken, surfen en zeilen kunt u ook heel goed voor diepzeevissen op Curacao terecht. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat er in de Caribische zee erg veel tropische vissen leven die tot de echte jagers behoren.

De tropische en vruchtbare wateren van de Caribische zee zorgen er voor dat het recht van de sterkste er nog zwaarder weegt dan in andere delen van de wereld. Vandaar ook dat op het gebied van vissen Curacao een groot aantal mogelijkheden biedt om grote en sterke vissoorten aan de haak te slaan. Hierdoor hebt u als sportvisser de kans om een vis te vangen die u anders alleen op de televisie of bij de plaatselijke visboer aan zult treffen. Diepzeevissen op Curacao is een sport die door zeer veel mensen die een verblijf op Curacao boeken wordt beoefend. Dit komt hoofdzakelijk omdat vrijwel alle grote vissen een enorme uitdaging zijn om binnen te halen. Niet in de laatste plaats komt dat omdat er bij op Curacao diepzeevissen altijd wel een grotere vis in de buurt is die ook een hapje van uw vangst mee wil hebben. Dit maakt het een en ander een stuk uitdagender want er is een grote kant dat u daardoor alleen met een kop aan de haak eindigt. Hierdoor is echter wel voor een visvakantie Curacao een uitgelezen plaats om de vis van uw leven te vangen.

De wateren rond Curacao zijn niet alleen een thuis voor diverse mooie exemplaren die zich rond de vele koraal riffen ophouden. Iets verder uit de kust zal de zee aanzienlijk dieper worden en zal diepzeevissen op Curacao tot de mogelijkheden behoren. Daar zult u vele soorten vissen tegen komen die u uit de Nederlandse wateren niet kent. De sailfish, wahoo, kingfish, haaien, barracuda’s, blauwe- en witte marlin, blackfin-, bluefin- of yellowfin-tuna komen er in grote aantallen voor en zullen u als visser voor een grote uitdaging stellen. Dit komt omdat op het gebied van vissen Curacao een thuis biedt aan veel sterke soorten die op één na ook ten prooi kunnen vallen aan de ander. Hierdoor zullen de vissen gewend zijn om veel en hard te zwemmen en daarom een goed gevecht zullen leveren. Dat op Curacao diepzeevissen goede mogelijkheden biedt kom mede doordat er meerdere boten gehuurd kunnen worden. U zult een boot inclusief de benodigde bemanning huren en ook voor de uitrusting is gezorgd. De kapitein zal alle goede plekken weten en kan de vis voor u opsporen waardoor diepzeevissen op Curacao bijna een garantie op een goede vangst zal zijn. Het is niet aan te raden om zonder bemanning er op uit te trekken, het vissen zal erg anders zijn dan wat u in Nederland gewend bent. Zonder de juiste aanwijzingen is succes verre van verzekerd en is voor een visvakantie Curacao niet de meest geschikte optie.

De bemanning van de boten die u kunt huren zal immers veel meer ervaring hebben met het vissen op deze grote vissen en u kunt hun goede raad maar beter ter harte nemen. Ofschoon er een behoorlijk aantal boten voor diepzeevissen op Curacao te huur is, is het toch raadzaam om op tijd een reservering te maken. Het aantal mensen dat de laatste jaren kiest voor vliegen naar Curacao om daar te vissen is enorm toegenomen. Het mag wel duidelijk zijn dat het aantal boten dat vrij te huren is hierdoor behoorlijk onder druk staat. Nog steeds is voor vissen Curacao een fantastische plaats om naar toe te gaan en de visstand staat niet onder druk, maar het aantal boten dat beschikbaar is kent haar beperkingen en daar gaat het om. Vraag eventueel bij het boeken van uw vakantie aan de tour operator of de reis organisatie naar de mogelijkheden. Ook zult u op deze pagina over diepzeevissen op Curacao een aantal mogelijkheden aantreffen waardoor u rechtstreeks in contact kunt treden met de specialisten op dit gebied. Zij kennen immers de wateren rond Curacao op hun duimpje en zullen u op het spoor van de mooiste exemplaren kunnen brengen. Op Curacao diepzeevissen is een echte belevenis voor de doorgewinterde visser die wel eens wat anders wil dan de laatste snoek uit de vijver van het bejaardenhuis hengelen. Als u toe bent aan een echte uitdaging bezoek dan voor een visvakantie Curacao en ga de strijd aan met de grootste vissen van de Caribische zee.