Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Vliegen naar Curacao

Als u een vakantie wilt boeken naar de Antilliaanse eilanden dan zult u daar natuurlijk met het vliegtuig naar toe moeten. Hiervoor bestaan er meerdere mogelijkheden die allemaal wel of niet handig zijn voor u. Vliegen naar Curacao kan vanuit Nederland vanaf Schiphol maar ook eventueel vanuit Dusseldorf in Duitsland.

Vliegen naar Curacao met ArkeFly
Net als de KLM vliegt ArkeFly elke dag naar Curacao. Hier is het ook mogelijk om slechts een stoel te boeken zonder een verblijf of hotel. Klik op de link hierboven, dan gaat men naar de specifieke ArkeFly pagina voor Curacao, kies de juiste datum waarop u wenst te vliegen en boek. Ook hier kan men gelijk afrekenen om verzekerd te zijn van een zitplaats in het vliegtuig naar Curacao.

Vliegen naar Curacao
Elke dag vertrekt er een vliegtuig naar Curacao van de KLM. Als u alleen op zoek bent naar een vlucht dus geen verblijf dan kan u hier rechtstreeks een stoel boeken. Klik op de link hierboven en kies de datum waar u op wil vliegen. Betaal via iDEAL of Credit Card en klaar, u bent geboekt op de vlucht naar Curacao.

Curacao International Airport ofwel Hato Airport, is het internationale vliegveld van Curacao die voorheen bekend was als Dr. Albert Plesman Luchthaven. Dit vliegveld dient als overstap plaats van veel internationale vluchten naar het regionale vliegverkeer. Naar Curacao vliegen is dan ook zeer goed mogelijk vanuit veel landen omdat er altijd wel vluchten naar toe te boeken zijn. Deze vluchten komen zogezegd uit zeer veel verschillende landen en zullen vaak een stop in Curacao combineren met andere Caribische bestemmingen. U zult dan ook in Curacao vliegmaatschappijen tegen komen uit Nederland, Duitsland, Amerika, Canada en het Caribische gebied zelf. Het is dus een druk verkeer op Hato Airport en dat geeft wel aan wat voor internationale bestemming Curacao in werkelijkheid is. Voor u zal voornamelijk het vliegen naar Curacao vanuit Nederland van belang zijn en daarbij hebt u de keuze uit twee vliegmaatschappijen. Vliegen vanuit Nederland betekent dat u vervoer naar de luchthaven Schiphol dient te organiseren. Bij vervoer met de eigen auto kan er veel geld bespaard worden door vooraf een parkeerplaats te reserveren. Op deze manier heeft Schiphol parkeren niet een al te grote impact op uw vakantie budget. De verschillende parkeer mogelijkheden rondom Schiphol kunt u vergelijken op Parkeerprijzen.nl. Daarnaast is er ook de keuze om vanuit Dusseldorf te vliegen maar dat zal slechts eenmaal per week mogelijk zijn. Als u zich af vraagt wie vliegt naar Curacao dan zult u zien dat zowel KLM als ook ArkeFly beide een dagelijkse lijnvlucht naar Curacao heeft en u veilig en comfortabel naar de plaats van uw bestemming zal brengen.

Voor mensen die een verblijf op Curacao willen combineren met een andere vakantie in de regio zijn er meer mogelijkheden. Diverse vliegmaatschappijen uit de eerder genoemde landen onderhouden dagelijkse vluchten naar veel regionale en internationale bestemmingen. Met regionale vliegmaatschappijen naar Curacao gaan zal voornamelijk gebeuren vanuit de andere Caribische eilanden en vanuit zuid Amerika. Dit komt voor een groot deel omdat Curacao een overstap plaats is voor veel vluchten naar diverse internationale bestemmingen. Het vliegveld Hato heeft altijd een belangrijke rol gehad in de regio, in de tweede wereld oorlog werd het door de Amerikaanse luchtmacht gebruikt om grote hoeveelheden materieel in te vliegen en als startplaats voor patrouilles die duikboten op moesten sporen. Vliegen naar Curacao was mogelijk met grote toestellen omdat de landingsbaan een lengte heeft van 3,4 kilometer en een breedte van 60 meter. Ook vandaag de dag komen de enorme afmetingen van de landingsbaan bij het naar Curacao vliegen nog steeds van pas. Er is absoluut geen beperking op het soort toestellen dat van de landingsbaan gebruik kan maken en daarom is het erg geschikt als overstap plaats voor internationale vluchten. Dit is natuurlijk ook de reden dat u op Curacao vliegmaatschappijen tegen komt uit veel uiteen lopende landen die met grote toestellen de passagiers invliegen waarna deze overstappen op kleinere toestellen die de regionale vluchten verzorgen naar kleinere luchthavens. Vanuit Nederland zal het vliegen naar Curacao natuurlijk alleen met grote toestellen gebeuren omdat er aan de ene kant voldoende passagiers zullen zijn maar aan de andere kant omdat alleen grote toestellen zover kunnen vliegen zonder tussenstop.

Iedereen die vanuit Nederland door middel van een lastminute Curacao wil bezoeken zal vliegen met een van de eerder genoemde Nederlandse vliegmaatschappijen. Dit zijn immers de enige twee vliegmaatschappijen naar Curacao met een rechtstreekse vlucht en het vliegen via een ander vliegveld zal door de extra start en landing te duur gaan worden. Dit hoeft natuurlijk geen enkel bezwaar te zijn om naar Curacao af te reizen, beide vliegmaatschappijen onderhouden een uitstekende dienst waarbij u de keuze hebt voor meer of juist voor iets minder comfort of luxe. Uiteraard zal de hoeveelheid comfort bij het vliegen naar Curacao haar weerslag hebben in de prijs van het vlieg ticket. U moet zich bij het uitzoeken van een vlieg ticket van bewust zijn dat de vlucht in sommige gevallen tien uur non-stop zal duren en dan kan het wel eens prettig zijn om iets extra luxe te boeken. Wie vliegt naar Curacao zal al heel snel merken dat het een aardig lange zit is en dan is een beetje comfort geen overbodige luxe. Uiteindelijk zit u in een stoel en als u dat tien uur lang vol moet houden dan moet u er voor zorgen dat u niet te krap zit en dat u af en toe tijdens het vliegen naar Curacao ook even de benen kunt strekken. Eenmaal aangekomen op Curacao zult u merken dat naar Curacao vliegen veel lijkt op het vliegen naar veel andere bestemmingen al zullen de afstanden die u moet lopen wel een stuk korter zijn.