Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Golf op Curacao

Duiken op Curacao | Diepzeevissen op Curacao | Golf op Curacao | Zeilen op Curacao | Mountainbiken op Curacao | Curacao Safari | Wandelen op Curacao | Parasailing

Tijdens een vakantie in een tropisch oord wilt u natuurlijk heerlijk genieten van het klimaat en de activiteiten die u daar kunt ondernemen. Als u een vervent golf speler bent dan wilt u natuurlijk ook golf op Curacao kunnen spelen. Daarvoor wordt u de mogelijkheid geboden op maar liefst drie golfbanen die allen in en rond Willemstad liggen.

Het mag duidelijk zijn dat op het gebied van golf Curacao niet een van de bekendste bestemmingen is. In vergelijking met andere landen die op mondiaal niveau in de golf sport een naam van betekenis hebben, staat golf op dit tropische eiland nog in de kinderschoenen. Dat wil echter niet zeggen dat er geen mogelijkheden geboden worden om uw favoriete sport te beoefenen. Golf op Curacao werd al sinds de jaren dertig gespeeld en is begonnen als aardigheid van een aantal Engelse enthousiastelingen die werkzaam waren in de mijn industrie. Al snel werd de interesse gewekt van een aantal medewerkers van Shell en werd een nieuwe baan aangelegd naast het hoofdkantoor van Shell. In 2003 werd voor het golfen Curacao Golf & Squash Club voorzien van echte Greens die de Brownies vervingen. Dit maakte van deze oude golf baan een baan van hoog niveau, al zal op veel mensen het feit dat er achttien Holes te spelen zijn op tien Greens niet echt handig voorkomen. Als snel werd door andere ondernemers op Curacao de mogelijkheid gezien om golfende toeristen te voorzien in een behoefte, voor een golf vakantie Curacao aandoen is vandaag de dag mogelijk op twee extra banen van achttien holes.

Het aantal mensen dat golf speelt is de laatste jaren wereldwijd toegenomen en veel clubs spinnen daar goed garen bij. Het aantal golf banen dat daardoor aangelegd wordt neemt maar niet af omdat nog steeds in een nieuwe behoefte kan worden voorzien. Een Curacao golf vakantie biedt u vandaag de dag de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende banen. De eerder besproken Par 70 baan van de Curacao Golf & Squash Club is de oudste en meest Mature baan. Daarnaast is golf op Curacao ook heel goed mogelijk bij het Blue Bay Golf en Beach Resort op een mooie Par 72 baan met achttien Holes op achttien Greens. Het hele resort is gebouwd op de oude plantage Blaauw die zelfs voor het jaar 1700 eigendom was van Anno Blaauw. Waar voor een lidmaatschap van golf clubs Curacao de nodige mogelijkheden biedt Blue Bay diverse interessante mogelijkheden voor toeristen. Men had al snel door dat veel toeristen niet geïnteresseerd zijn in dure lidmaatschappen maar gewoon willen spelen en verder niets. Vooral veel Amerikaanse toeristen willen gewoon met hun creditcard afrekenen, spelen en verder gaan. Golf op Curacao is met de aanpak van het Blue Bay resort een geheel nieuwe weg ingeslagen door juist in deze behoefte te voorzien. De gasten van het resort kunnen voor een gereduceerd tarief spelen en zelfs passagiers van cruise schepen kunnen voor een vast bedrag spelen. Hierdoor heeft op het gebied van golf Curacao een enorme potentie gekregen voor nieuwe toeristen.

Het voorbeeld van het Blue Bay resort moest natuurlijk navolging vinden, ieder goed idee wordt natuurlijk door anderen herkend en daarom werd in 2010 de derde gold baan geopend. Ten zuiden van Willemstad zult u nu dan ook voor het golfen Curacao kunnen bezoeken in het Hyatt Regency Curacao. U zult daar kunnen spelen op de achttien Holes en achttien Greens Par 72 golfbaan die in 2010 aangelegd is. Ofschoon de baan nog erg jong is, is goed gebruik gemaakt van de natuurlijke omgeving waardoor de baan ouder lijkt dan zij in werkelijkheid is. Voor het golf op Curacao is bij de aanleg van deze golfbaan gebruik gemaakt van alle mogelijkheden die de Santa Barbara Plantage bood en daarom lijkt het een zeer volwassen baan. Als onderdeel van het Hyatt Regency Estate dat ook een Marina en een hotel inhoud zult u natuurlijk voor een geheel complete golf vakantie Curacao hier kunnen bezoeken. Speciale tarieven goor gasten en voor bezoekers maken het mogelijk om van deze fascinerende baan te kunnen genieten. Als gast kunt u daarnaast dus van alle andere faciliteiten gebruik maken waardoor u een geheel complete vakantie zult boeken. Een Curacao golf vakantie wordt daardoor een belevenis die haar weerga niet kent en waar u het beste golf kunt spelen op professionele banen. Voor een volledig overzicht van de golf clubs Curacao en de aanvullende informatie over de clubs, verwijzen wij u graag naar de links die u op deze pagina aan zult treffen.