Curaçao

De online vakantie site over Curaçao
WTC Last Minutes

Ontspanning

Evenementen op Curacao | Musea op Curacao | Bezienswaardigheden op Curacao | Curacao Landhuizen

Op vakantie gaan is natuurlijk een goed moment om tot rustte komen en om nieuwe energie op te doen om er weer even tegen te kunnen. Natuurlijk wilt u op vakantie ook de nodige activiteiten ondernemen maar ook voldoende ontspanning hebben. Voor voldoende ideeën voor een ideale tropische mix van deze beide bent u hier aan het juiste adres.

Natuurlijk staat op Curacao ontspanning hoog in het vaandel, u gaat immers niet op vakantie om hard te werken dus ontspannen hoort er zeker bij. Zoals u van een vakantie oord gewend bent zult u ook tijdens uw verblijf op Curacao voldoende mogelijkheden aantreffen. Het is immers ook een eis van het grootste deel van de toeristen om voldoende ontspanningsmogelijkheden te hebben en daar wordt dan dus ook aan voldaan. Ontspannen op Curacao kan op vele manieren en dat is maar goed ook want iedereen zal het op een andere wijze in willen vullen. Natuurlijk zijn er de zaken die een verblijf aangenaam maken en die u ook tot de luxe zaken kunt regelen, een dag in de spa van het hotel waar u verblijft, is natuurlijk een goed voorbeeld hiervan. Daarnaast kunt u ook voor evenementen Curacao erg goed aan doen, er is vrijwel altijd iets te doen en hier horen lokale evenementen bij maar ook evenementen die juist voor de toeristen zijn georganiseerd. Deze evenementen zijn een ideale manier om het eiland en de vriendelijke bevolking beter te leren kennen en om hele mooie herinneringen op te doen. Uiteraard zal ontspanning ook veel andere zaken in kunnen houden en dat komt natuurlijk omdat iedereen een geheel eigen wijze van ontspannen heeft.

Om bij deze geheel eigen wijze van ontspannen voldoende mogelijkheden te hebben kunt u ook voor musea op Curacao heel goed terecht en hierbij zult u een keur aan mogelijkheden hebben. Dit komt voornamelijk omdat Curacao natuurlijk een zeer lange geschiedenis heeft die al vele duizenden jaren terug gaat. Het antropologisch museum zal natuurlijk zeker op het verlanglijstje staan bij de liefhebbers van cultuur en geschiedenis waarbij u de geschiedenis van Curacao leert kennen van de vroegste bewoners tot de komst en het verblijf van de Europeanen. Ook is ontspanning in musea mogelijk als u van de rijke maritieme historie van Curacao houd in het maritiem museum van Curacao. De scheepvaart was natuurlijk een belangrijke reden voor het verblijf van de Nederlanders op Curacao, dat op Curacao geschiedenis ook een duistere kant heeft als het gaat over de slavenhandel zal hierbij niet vergeten worden. Op Curacao bezienswaardigheden bekijken is natuurlijk erg interessant en het is dan ook goed om te weten dat delen van Willemstad eigenlijk een levend museum zijn. Vele historische panden die op schitterende wijze zijn gerestaureerd sieren de stad op en veel daarvan staat op de wereld erfgoed lijst van de Verenigde Naties. Ontspanning in een museum voor moderne of juist oude kunst behoort ook tot de mogelijkheden maar als u dat niet wilt zij er voldoende andere mogelijkheden. Op Curacao ontspanning zoeken met een verblijf in een landhuis is een goede mogelijkheid om te proeven hoe het was om op een plantage te wonen.

Dit komt omdat veel van deze landhuizen op Curacao vroeger de woning van de eigenaren van de plantage waren. Hoewel het natuurlijk een beladen deel van de geschiedenis is hoort het er natuurlijk wel bij en is er niets mis mee om hier voor uw ontspanning een tijdje te vertoeven. Sommige van deze landhuizen zijn ingericht om gasten te herbergen en worden als hotel of pension gebruikt. Ontspannen op Curacao kan op vele manieren en u kunt zich hierin dan ook verdiepen op de vele websites die hieraan gewijd zijn of de talloze boeken doe over Curacao geschreven zijn. Natuurlijk zal een verblijf op Curacao een hele goede manier zijn om het eiland te leren kennen en de cultuur op te snuiven. De evenementen op Curacao die gedurende de beste maanden van het jaar worden georganiseerd zullen van diverse aard zijn. Een deel zal een duidelijk cultureel karakter hebben en voornamelijk gevierd worden door de lokale bevolking. Een ander deel wordt juist georganiseerd voor de toeristen en zijn een uitstekende manier om u te vermaken. Dat op Curacao bezienswaardigheden soms op bijna iedere straathoek staat is dan natuurlijk een voordeel want dan weet u vrijwel zekere dat u ze ook tegen komt. Dit voorkomt dan dat u voor een bezoek aan musea Curacao nogmaals over zal moeten lopen waardoor u tijd genoeg over houd om heerlijk te relaxen of juist om actief op Curacao te zijn.