Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Evenementen op Curacao

Evenementen op Curacao | Musea op Curacao | Bezienswaardigheden op Curacao | Curacao Landhuizen

Natuurlijk is vakantie een tijd om heerlijk te genieten, lekker niets te hoeven of moeten en alleen dingen te doen waar u zin aan hebt. Zo kunt u heel veel evenementen op Curacao bezoeken en er vaak nog aan deelnemen ook. Geniet op deze manier van de cultuur van het eiland en u zult zich gelijk helemaal thuis voelen op dit tropische eiland.

Op Curacao evenementen van evenementen genieten is vrijwel het gehele seizoen mogelijk. Ieder weekend worden er meerdere evenementen georganiseerd en ook doordeweeks is er het een en ander te doen. Er zijn een aantal evenementen die erg belangrijk zijn op het eiland en waar het hele eiland voor uit loopt. De belangrijkste is wel het carnaval, omdat tachtig procent van de bevolking katholiek is wordt dit zeer uitbundig gevierd door de bevolking. Van alle evenementen op Curacao is dat wellicht het meest fantastische evenement om mee e maken. Waan u in Rio de Janero maar dan op kleinere schaal als geloven de bewoners van Curacao er net zo hard is. Natuurlijk is ook kerst een zeer belangrijke gebeurtenis en net als met carnaval zal alles dan versierd worden. Naast deze twee evenementen kunt u voor ook een aantal speciale evenementen Curacao bezoeken. U kunt zich dan naar hartenlust vermaken maar voor de bevolking zijn deze evenementen nu eenmaal minder beladen. U kunt hierbij denken aan de verschillende sportevenementen die georganiseerd worden en waar een internationaal deelnemersveld aan mee doet, maar ook kunt u voor festivals Curacao bezoeken.

Een van de belangrijkste festivals is het Curacao North Sea Jazz festival dat eins augustus of begin september georganiseerd wordt. Natuurlijk is dit een kopie van de Nederlandse versie maar dan met veel beter weer en vrijwel altijd in de open lucht en vooral met een sfeer die typisch voor Curacao is. Naast dit erg sfeervolle festival is er nog veel meer te doen op Curacao, veel artiesten, soms van internationale allure, weten het eiland te vinden en geven de nodige optredens. Uiteraard zullen daar de nodige dance feesten bij zijn maar ook klassieke muziek wordt niet vergeten evenals komedie en ander theater producties. Een volledig overzicht van alle evenementen op Curacao is online te vinden maar is ook altijd beschikbaar bij de receptie van alle hotels op Curacao en bij de plaatselijke winkels. Afhankelijk van het evenement is de toegang gratis of worden er kaarten verkocht en deze informatie wordt vooraf aangekondigd. Als u zich af vraagt of er wat te doen op Curacao is dan hoeft u dus nooit al te ver te zoeken voor een antwoord en kunt u zich snel gaan vermaken. Dit vermaken kunt u dat doen bij de talloze evenementen op Curacao maar ook bij veel verschillende sportwedstrijden die georganiseerd worden. Het organiseren van sportwedstrijden in en rond Curacao heeft als voordeel dat het weer altijd mee werkt en dat er ook evenementen georganiseerd kunnen worden als het weer in andere delen van de wereld niet mooi is. Daarom willen sporters ook altijd graag voor deze speciale evenementen Curacao bezoeken.

Zo wordt het internationale wielerseizoen veelal afgesloten met de Amstel Curacao Race die daarom in november gereden wordt. Dit evenement profiteert volop van de gunstige weersomstandigheden op Curacao en het is voor de wielrenners ook een mooi uitje. Naast het wielrennen is er nog veel meer te doen op Curacao op het gebied van sport en sportwedstrijden. Denk hierbij aan de Heineken regatta Curacao die ook in november georganiseerd wordt. Natuurlijk is zeilen op Curacao al iets dat door veel liefhebbers gedaan wordt, de aanhoudende passaat wind zorgt ook voor uitdagende omstandigheden voor professionele zeilers. Bovendien zijn op Curacao evenementen die met zeilen te maken hebben sowieso al populair net als op het buureiland Bonaire waar zeilen ook een belangrijke sport is. De hier genoemde evenementen is natuurlijk slechts een kleine greep uit alle evenementen die door het jaar heen georganiseerd worden. Voor het meest actuele overzicht van de evenementen op Curacao die georganiseerd worden kunt u bij aankomst terecht bij de hotels of vakantievilla’s op Curacao. Het zijn ook vaak de hotels en resorts waar u voor de meeste festivals Curacao kunt bezoeken. Dit wordt natuurlijk gedaan vanuit een oogpunt van reclame waarmee men extra gasten probeert binnen te halen. Wat ons betreft is daar natuurlijk niets mis mee want het zorgt er wet voor dat het altijd een boeiende vakantie tijd kan worden op Curacao. Er is immers altijd wat te doen op Curacao dus u hoeft zich niet te vervelen tijdens uw vakantie.