Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Wandelen op Curacao

Duiken op Curacao | Diepzeevissen op Curacao | Golf op Curacao | Zeilen op Curacao | Mountainbiken op Curacao | Curacao Safari | Wandelen op Curacao | Parasailing

Wandelen op het eiland Curacao is veruit de beste manier om het eiland stap voor stap te leren kennen. U zult immers op plekken kunnen komen dat op andere manieren niet bereikbaar zijn. Daar kunt u dan alles leren voer de natuurlijke rijkdommen die het eiland te bieden heeft en die voor zoveel mensen aanleiding is om naar het eiland te komen en terug te komen.

Op Curacao wandelen zal u ongekende mogelijkheden bieden om het eiland op een andere manier te leren kennen. Er zijn ruim veertig verschillende paden die u kunt kiezen om alle uithoeken van het eiland aan te doen. Veel van deze paden zullen u terug brengen naar de plek van vertrek terwijl u met andere paden op een geheel andere plaat uit zult komen. Het is altijd verstandig om vooraf hierover informatie in te winnen want soms van het niet mee dat u ook nog terug moet lopen. Een alternatief bij het wandelen op Curacao is het gebruik maken van openbaar vervoer, de bus kan u immers weer terug naar het beginpunt brengen en eventueel is een taxi ook een mogelijkheid. Voor een wandelvakantie Curacao aan doen zal u dus overal naar toe kunnen brengen en u zult het eiland op een heel ander manier leren kennen. Eventueel kunt u een gids mee nemen op sommige wandelingen om u het een en ander van wat u tegen zult komen uit te leggen. De meeste wandelroutes op Curacao zullen aan het papier zijn toevertrouwd en veel zullen aanwijzingen langs de route hebben staan.

Op die manier is het volgen van een vaste route een fluitje van een cent en hebt u weinig kans dat u verkeerd zal lopen. Niet dat u zich daar ernstig zorgen over hoeft te maken, Curacao is immers een eiland dus echt verdwalen, kunt u niet. Dat op het gebied van hiking Curacao veel mogelijkheden biedt is vooral te danken aan een groeiende behoefte vanuit de toeristen industrie. Daarbij is dankbaar gebruik gemaakt van het in kaart brengen van veel bestaande routes dat door de inwoners van Curacao gedaan is. Het wandelen op Curacao is hierdoor erg in populariteit toegenomen waarbij sommige hotels op Curacao nu zelfs hun eigen routes aanbieden. Voor hiking maakt het echter niet zo heel veel uit welke routes u neemt, vaak gaat het bij geoefende wandelaars om de afstand die afgelegd wordt en dus kunnen meerdere routes probleemloos aan elkaar geplakt worden. Op Curacao wandelen heeft als voordeel dat u op paden terecht kunt komen waar bijna niemand komt. Hierdoor zullen die dieren die daar in de buurt wonen er vooral voor de rust zitten en als u voorzichtig bent hebt u een goede kans dat u ook de schuwe dieren tegen zult komen. Wandelen op Curacao is vooral een kwestie van genieten van het zo dicht bij de flora en fauna van Curacao zijn. Het weer en klimaat zal er daarbij voor zorgen dat een wandelvakantie op Curacao vooral betekend dat u op tijd op pad zult moeten omdat het anders al snel te warm zal zijn.

Toch is dit geen enkele bezwaar want door de schaal van het eiland is het goed mogelijk om voordat het te warm worden om te wandelen weer terug te zijn bij uw verblijf op Curacao. De wandelroutes op Curacao hebben dan ook vaak een lengte die voor geoefende wandelaars heel goed te doen zijn in een halve dag. Hierdoor vermijd u het risico om te snel te veel vocht te verliezen vanwege de warmte, als u het vochtverlies immers niet tijdig aan vult kunt u flauw vallen waarbij het vooral een probleem is waar u neer komt. Het wandelen op Curacao onder leiding van een gids zal in ieder geval betekenen dat er aan alle zaken wordt gedacht die belangrijk zijn. Er zal u aangeraden worden om voldoende water me te nemen en deze informatie zult u ook in de meeste wandelgidsen tegen komen. Dat voor hiking Curacao ook de nodige mogelijkheden biedt is voor veel mensen aanleiding om naar Curacao te gaan. Een heerlijker manier van het genieten van dit tropische eiland kunt u zich bijna niet voorstellen. Bovendien is het ook een heel gezonde manier van bewegen waar u een goede conditie mee op bouwt en fit van blijft. Wandelen op Curacao zal dan ook voor veel mensen een belangrijke voorkeur blijven hebben. Het eiland leren kennen te voet is immers veel interessanter dan in een auto omdat op Curacao wandelen betekend dat u letterlijk met de natuur in contact staat.