Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Praktische Informatie over Curacao

Reisverslagen | Praktische Informatie over Curacao | Curacao Reisgidsen en Boeken | Incentives Zakelijk op Curacao | Kunst op Curacao | Trouwen op Curacao

Iedereen die een vakantie boekt naar een ver en tropisch oord zal met tal van vragen zitten die van heel praktische aard zijn. Het antwoord op deze vragen zal in belangrijke mate bijdragen aan hoe u uw vakantie zult gaan beleven. Op deze pagina geven wij u veel praktische informatie over Curacao die u er bij kan helpen om u snel thuis te voelen.

Op voorhand over Curacao praktische tips inwinnen zal er toe bijdragen dat u zich dus snel thuis voelt op dit mooie tropische eiland. U kunt daardoor snel beginnen met het met volle teugen genieten van uw vakantie zonder dat u eerst de weg en de plaatselijke gebruiken hoeft te leren kennen. Het schiet immers niet op als u bijvoorbeeld in een winkel staat en u weet niet in welke valuta u af kunt of moet rekenen. Het zal bij deze praktische informatie over Curacao gaan over tal van zaken die u bij het dagelijkse leven van pas zullen komen. Hoe komt u bijvoorbeeld van de hotels op Curacao naar de vele bezienswaardigheden en welke mogelijkheden hebt u dar voor. Natuurlijk zult u niet voor iedere tip Curacao zelf hoeven te bezoeken maar als u daar eenmaal bent zult u wel moeten weten waar u voor informatie terecht kunt. De informatie die u tijdens uw vakantie van pas zal komen zal ook gaan over de tijdszone het weer en wat daarbij het beste gedragen kan worden en voor welke gelegenheid. U kunt voor informatie in Curacao terecht bij de receptie van uw hotel of natuurlijk bij het lokale tourist office. Daar zitten mensen die u snel van de meest praktische informatie kunnen voorzien over wat te doen en waar te gaan.

Als u over het algemeen informatie op Curacao zoekt dan zal het eerste aanspreekpunt de receptie van uw hotels zijn. Als u echter appartementen huurt of wellicht een vakantievilla op Curacao dan zal er veelal geen receptie zijn waar u terecht kunt. Op dat moment zult u dus een andere bron moeten zoeken die u een antwoord kan geven op uw vragen. Het is dan goed om te weten dat de vriendelijke bevolking van Curacao altijd bereid zal zijn om u te helpen en u van praktische informatie over Curacao te voorzien. Natuurlijk kunt u ook altijs naar het tourist office heen gaan, zeg maar de plaatselijke VVV, om uw vragen te stellen. Dat u voor uw vertrek naar Curacao praktische tips kunt gebruiken over tal van zaken mag ook duidelijk zijn. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat de munteenheid van Curacao de NAF is, dit staat voor de Nederlands Antilliaanse Florijn ofwel de Gulden. Naast de NAF wordt ook de Amerikaanse Dollar als officiële munteenheid erkend als zal niet altijd voldoende wisselgeld beschikbaar zijn. Een goede tip over Curacao is dat in sommige winkels en restaurants ook euro’s geaccepteerd worden terwijl creditcards vrijwel overal geaccepteerd worden. De praktische informatie over Curacao zou niet compleet zijn zonder te weten dat in restaurants en hotels zal tien procent bij de rekening optellen en de fooi die u geeft is dan omdat u tevreden bent met de service, taxi chauffeurs geeft u normaal tien procent en de tassendrager op het vliegveld 1 NAF.

U kunt dus voor het inwinnen van informatie op Curacao de receptie van uw hotel of de tourist office vragen en eventueel de plaatselijke bevolking. Het is dan ook goed om te weten dat u het kraanwater kunt drinken en dat is wel belangrijk bij het warme en licht tropische weer en klimaat op Curacao. U dient zich daar dan ook op te kleden, bescherm u zoveel mogelijke tegen de zond en smeer u goed in om verbranding te voorkomen. Bij de algemeen informatie over Curacao horen zij ook te zeggen dat in veel restaurants een korte broek en sandalen toegestaan zijn maar dat dit in de casino’s zeker niet het geval eis en een net jasje is voorgeschreven. De praktische informatie over Curacao leert ook dat schaars gekleed gaan alleen gebruikelijk is op het strand en dat men verder casual gekleed zal gaan bij buiten activiteiten en modieus bij binnen activiteiten. Kleed u verder afhankelijk van uw activiteiten en een goede tip bij Curacao verkennen te voet is dat u beter een lange broek draagt ter bescherming tegen cactussen en muggen. De officiële taal op Curacao is nog steeds Nederlands dus u zult goed uit de voeten kunnen. Daarnaast kunt u er ook met Engels en Spaans terecht en voor diegenen die het Papiaments machtig zijn is het alsof u thuis komt. De praktische informatie over Curacao zou niet compleet zijn zonder te vertellen dat de elektriciteit op Curacao een spanning heeft van 110-130V/50Hz, maar in sommige hotels is ook een spanning van 220 Volt beschikbaar. Tijdens onze zomertijd is het op Curacao zes uur vroeger en in de winter is het tijdsverschil vijf uur. Over Curacao praktische tips geven zou niet compleet zijn zonder u te vertellen dat Curacao absoluut geen drugs tolereert dus als u uw vakantie niet in de cel wilt vieren neem dan niets mee.