Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Curacao Feiten en Cijfers

Geschiedenis Curacao | Curacao Feiten en Cijfers | Flora en Fauna Curacao | Weer en Klimaat

Als u bij het vormen van een oordeel over Curacao feiten en cijfers wilt bekijken dan bent i op deze pagina op het juiste adres. Wij zullen u hier alles vertellen over het aantal inwoners en in hoeveel plaatsen die wonen. Ook zal de oppervlakte niet vergeten worden en zullen tal van andere interessante weetjes de revue passeren.

Op basis van feiten Curacao bekijken zal u leren dat het eiland deel uit maakt van de kleine Antillen. De kleine Antillen vormen samen met de grote Antillen een groep van eilanden die rond de Caribische zee ligt en de Antillen worden genoemd. De Caribische zee ligt boven Zuid Amerika en gaat door tot aan Cuba en wordt ingesloten tussen midden Amerika en de oostelijke Antilliaanse eilanden. Er zijn vier grote Antillen, te weten Cuba, Hispaniola, Jamaica en Puorto Rico, daarnaast vormen de dertien bovenwindse eilanden en de elf benedenwindse eilanden de kleine Antillen. Over Curacao feiten vertellen zal betekenen dat u verteld wordt dat Curacao een van de benedenwindse eilanden is net als Aruba en Bonaire terwijl Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba bovenwindse eilanden zijn. Over Curacao feiten en cijfers geven zal niet compleet zijn zonder te vermelden dat de oppervlakte van het eiland 444 vierkante kilometer is. Dit is iets kleiner dan de Noordoostpolder maar dan wel met drie maal zoveel inwoners, het aantal inwoners van Curacao bedraagt op basis van de gegevens van de volkstelling uit 2011 bijna honderd vijftig duizend. Dit komt neer op een bevolkingsdichtheid van 317 inwoners per vierkante kilometer en is daarmee iets dunner bevolkt dan de provincie Overijssel.

Doordat de meeste mensen in duidelijke centra op het eiland leven zal het er nog steeds erg landelijk aan doen en zult u niet het gevoel hebben op een dichtbevolkt eiland te verblijven. Op basis van cijfers Curacao beschrijven zal niet gaan zonder daarbij deze centra te benomen, de hoofdstad Willemstad beslaat ongeveer een derde van het eiland en heeft in haar groei een aantal kleinere kernen overgenomen die nu wijken van Willemstad vormen en waar verreweg de meeste mensen wonen. Deze wijken zijn Punda, Otrobanda, Julianadorp, Salina en Brievengat. Over Curacao feiten en cijfers geven betekend dat ook de plaatsen Westpunt, Barber, Soto, Sint Willibrordus, Sint-Michiel, Grote Berg, Tera Cora en Lagun benoemd moeten worden als nog steeds zelfstandige plaatsen. Het hoogste punt van Curacao is de Sint Christoffelberg die 375 meter hoog reikt en net als de rest van het eiland is opgebouwd uit koraalkalk en vulkanisch gesteente. Het aantal toeristen dat Curacao bezoekt zorgt er voor dat het inwoner aantal wordt verhoogd. In 2011 werden op Curacao ruim drie miljoen bednachten geboekt terwijl in dat jaar de hotels driekwart vol zaten. Over Curacao feiten en cijfers geven zal verder leren dat Curacao ook een favoriete bestemming voor cruise schepen is want bijna 250 schepen brachten ruim vierhonderd duizend toeristen naar Curacao. Op basis van cijfers Curacao beschrijven zal verder leren dat ruim 1,6 miljoen passagiers van Hato Airport gebruik maakten waarvan er bijna tweehonderd veertig duizend op doorreis waren.

Dit zijn best indrukwekkende cijfers voor een klein eiland wat Curacao natuurlijk is. Het voordeel van de ligging in het Caribische gebied en de uitstekende voorzieningen is na al die jaren nog steeds niet verloren gegaan. Natuurlijk zal het grootste aantal toeristen Curacao bezoeken om te relaxen en te ontspannen of juist actief op Curacao te zijn. Deze toeristen zullen verblijven in de tientallen resorts en hotels op Curacao of de talloze appartementen, vakantie villa’s en vakantiehuizen op Curacao. Overdag zullen deze toeristen van Curacao feiten en cijfers bekijken om uit te maken op welk van de zestien stranden zijn zich gaan vermaken. Echt druk zal het daar echter niet worden want met ongeveer tien verschillende duikscholen zullen veel toeristen van het eiland af stappen terwijl weer anderen zich zullen vermaken op de golf banen die op Curacao te vinden zijn. Op basis van feiten Curacao bekijken zal u ook leren dat u zich ook goed kunt vermaken in de vele musea die aan een keur van onderwerpen gewijd zijn. Anderen zullen dan weer liever een galerie, gewoon de mooie plaatsen bezoeken of zich juist in de natuur ophouden. Dat voor het grootste aantal inwoners Curacao gewoon een land is waar men de dagelijkse kost moet verdienen betekend helaas ook dat er een werkeloosheid is van ongeveer tien procent. In ieder geval zal het weer u van harte uitnodigen om in ieder jaargetijde naar Curacao te komen, bij de Curacao feiten zult u dan ook al snel zien dat de gemiddelde temperatuur net iets boven de dertig graden ligt gedurende het hele jaar.