Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Bezienswaardigheden op Curacao

Evenementen op Curacao | Musea op Curacao | Bezienswaardigheden op Curacao | Curacao Landhuizen

Voor een vakantie waar u alleen maar aan het strand ligt hoeft u niet naar een tropische bestemming toe te gaan. Vandaar dat er veel bezienswaardigheden op Curacao zijn waar u naar toe kunt gaan die soms heel leerzaam maar anders gewoon heel erg leuk zijn. Hierdoor kunt u de tijd goed verdelen tussen relaxen en er op uit trekken om het eiland te verkennen.

Als u op Curacao bezienswaardigheden wilt gaan bekijken zult u een enorme keuze hebben. Er zijn er zoveel dat het voor ons niet mogelijk zal zijn om ze allemaal op te gaan noemen, dus daarom zullen wij ons tot een select aantal beperken. U kunt op andere pagina’s een aanvullend overzicht vinden van alles wat er tijdens uw verblijf op Curacao te zien is. U kunt ook bij de receptie van de hotels op Curacao de nodige informatie vragen en vaak zullen zij de nodige folders hebben liggen die het een en ander aanprijzen. Nu is het natuurlijk zo dat er altijd wat te zien op Curacao is en daarom zal vrijwel alles zonder enige moeite ook een bezienswaardigheid genoemd kunnen worden. Ook musea op Curacao zullen immers gewoon onder het hoofdstuk bezienswaardigheden gevoegd kunnen worden. Daarnaast zullen er natuurlijk ook diverse culturele zaken onder de bezienswaardigheden op Curacao vallen. Aangezien cultuur een heel belangrijk onderdeel is van het leven op Curacao zal er op dit gebied heel veel te zien zijn. Curacao is door de jaren heen door veel volkeren bevolkt en heeft daarom een geheel eigen cultuur ontwikkeld, daarom is wat betreft de cultuur Curacao echt een uniek geval met een geheel eigen gezicht.

De eigen cultuur van deze zelfstandige eiland staat binnen het koninkrijk der Nederlanden zult u op vrijwel iedere straathoek tegen komen. U kunt wel bezig blijven op Curacao om alle overeenkomsten met Nederland te benoemen net zoals u niet zomaar klaar zult zijn met het opsommen van de duidelijke verschillen. Dit is ook wat voor mensen die er van houden om deze zaken te bekijken en te bestuderen, een vakantie op Curacao zo enorm interessant kan maken. De bezienswaardigheden op Curacao zullen zich dan ook overal aandienen en u kunt de historische ontwikkelingen van het eiland bestuderen in de vele musea die aan de geschiedenis gewijd zijn. Het Nationaal Archeologisch Antropologisch Museum en het museum Curacao zijn hier goede voorbeelden van. Vergeet tijdens een bezienswaardigheden vakantie Curacao ook niet te leren kennen door middel van een bezoek aan de Curacao culture Services waar u de vele folkloristische kostuums kunt bekijken. Naast deze en vele andere musea zult u ook kunnen genieten van de zeer indrukwekkende natuur op Curacao. Het Shete Boka, Den Dunki en het Christoffel nationaal park zijn de belangrijkste natuur bezienswaardigheden op Curacao. U kunt hier de natuur leren kennen die wellicht niet zo gevarieerd is als u van veel tropische landen gewend zal zijn maar zeker niet minder indrukwekkend is. Op Curacao bezienswaardigheden bekijken die met de natuur te maken hebben kan daarnaast op vele ander manieren.

Alleen al door het duiken op Curacao kunt u de onderwater natuur heel goed leren kennen, er zijn zeer veel mooie duiklocaties te vinden waarvan de meeste van de prachtigste koraal riffen zijn voorzien met het bijbehorende zee leven. En is onder water ook altijd wat te zien op Curacao en de vele tientallen soorten tropische vissen die er voor komen maten iedere duik spectaculair. Een wandeling door Willemstad is op zich ook een historische ontdekkingsreis, een gedeelte van de binnenstad staat op de UNESCO wereld erfgoed lijst en stamt uit de zeventiende tot de vroeg twintigste eeuw. Bij de bezienswaardigheden op Curacao zal ook zeker een bezoekje aan de destilleerderij horen, de Curacao of Curacao is de enige echte likeur van het eiland en wordt gemaakt van de bladeren van de Laraha, een op Curacao alleen voorkomende sinaasappel soort. Vergeet tijdens uw bezienswaardigheden vakantie in Curacao ook niet een bezoekje te brengen aan de grotten van Hato. Deze grotten zijn uniek op het eiland en onder begeleiding van een gids kunt u deze enorme grotten verkennen en de sporen zien van de eerste bewoners. U kunt echt wel bezig blijven op Curacao omdat er zoveel historisch belangrijke zaken eigenlijk gewoon voor uw neus zullen liggen zonder dat u ze direct op zal merken. Het is goed om te weten dat op Curacao landhuizen bijvoorbeeld vrijwel allemaal een link met het plantage verleden van Curacao hebben maar niet allemaal uit de tijd van de slaven zullen stammen. Toch is wat betreft cultuur Curacao eigenlijk één groot levend museum en juist dat maakt het zo interessant.