Curaçao

De online vakantie site over Curaçao

Reisverslag Edwin en Diane

Reisverslagen | Praktische Informatie over Curacao | Curacao Reisgidsen en Boeken | Incentives Zakelijk op Curacao | Kunst op Curacao | Trouwen op Curacao

Edwin en Diane maakten in 2003 een wereldreis waarbij zij tevens Curacao en Aruba bezochten. Hun reisverslag over het eiland Curacao treft u hier. Bezoek ook de website van Edwin en Diane:

Zaterdag 14 juni 2003
We hadden iets vertraging, maar kwamen toch op tijd (tegen 14.00 uur) aan op Curaçao. Op het vliegveld stonden de eigenaren van het appartement ‘Caribbean Flower’ ons al op te wachten. We werden naar het appartement gebracht en kregen uitleg over hoe alles werkte. We hadden een fantastische studio met een mooi privé-terras. Alles erop en eraan zullen we maar zeggen… Omdat het appartementencomplex ongeveer in het midden van het eiland ligt, is het handig om een auto te huren. De eigenaar wist wel een adresje en na ongeveer een half uur werden we opgehaald door iemand van het verhuurbedrijf. We huurden een mooie groene Daewoo Matiz met airco. Dit was toch wel anders rijden dan de auto die we in Florida hadden…

Nadat we de auto hadden, deden we boodschappen, aten we wat en pakten de boel verder uit. Hierna gingen we lekker zwemmen, wat een heerlijke plek! Rondom onze studio zag je hagedissen, leguanen en allerlei vogels, fantastisch! Na het zwemmen hebben we nog wat buiten gezeten, maar zijn lekker op tijd gaan slapen.

Zondag 15 juni 2003
Vanochtend hebben we heerlijk uitgeslapen en buiten ontbeten.Tegen 11.00 uur hebben we de auto gepakt en zijn we naar Willemstad gereden. Hier hebben we wat rondgelopen in Punda en Otrobanda. Omdat het zondag was, was het vrij rustig. We liepen eerst van de Koningin Wilhelminabrug, via de Floating Market, naar de St. Annabaai. Omdat de Emmabrug (pontons) net open ging, zijn we met het gratis pontje naar de overkant gegaan. Hier hebben we bij het Brionplein wat rondgelopen. Terug naar de auto hebben we wat door de winkelstraatjes geslenterd, helaas was alles dicht. Weer in de auto, besloten we de Oostkant van het eiland te gaan verkennen. We reden eerst naar Jan Thiel en vervolgens via Klein Sint Joris naar Groot Sint Joris. Vervolgens via Brievengat, Santa Maria naar St. Willibrordus. Bij Brievengat wilden we het landhuis Brievengat bekijken, maar deze was helaas gesloten. Hierna bezochten we de ‘Daaibooibaai’. Dit was wel een mooi baaitje, dus hier konden we wel een keer een dagje naartoe. Terug richting onze studio, kwamen we langs de Flamingo Area. Hier zijn we even gestopt en hebben een paar foto’s van de flamingo’s genomen. Leuk dat we ze nu een keer in het echt gezien hebben… Bij St. Michiel hebben we aan het baaitje heerlijk bij de ‘Octopus’ gegeten, een echte aanrader!! Tegen 19.00 uur waren we weer ‘thuis’.

Maandag 16 juni 2003
Na het ontbijt zijn we bepakt en bezakt naar Playa Kas Abou gegaan. Volgens de eigenaar van onze studio is dit één van de mooiste baaitjes van Curaçao. We hebben heerlijk de hele dag aan het strand gelegen en gezwommen. Op dit strand is de serie ‘Bon Bini Beach’ opgenomen. De strandtent heet dan ook ‘Bon Bini Beach’. Het is inderdaad een prachtige baai. Het was er ook erg rustig, maar dat was het helemaal wel op het eiland.
Aan het eind van de middag hebben we eerst weer wat boodschappen gedaan en hebben toen heerlijk zelf gekookt. Er lopen hier werkelijk allerlei dieren rond, zelfs een soort krabben met een slakkenhuis… Er is hier niet eens water in de buurt?!

Dinsdag 17 juni 2003
Omdat Edwin gisteren erg verbrand is, zijn we deze dag via de route uit het boek dat we op het vliegveld gekregen hadden, naar het westen van het eiland gereden. We zijn begonnen in Otrobanda en hebben de route uit het boek gelopen. We kwamen langs diverse bezienswaardigheden, maar we vonden het niet zo veel voorstellen. Wel kwamen we een internetcafeetje tegen en zijn even een half uurtje gaan internetten. Ook hebben we bij de bank al onze dollars omgewisseld voor Antilliaanse guldens. Hierna hebben we geluncht bij KFC/Pizzahut, Edwin had een lekkere pizza en ik een broodje kip. We reden vervolgens via ‘Grote Berg’, ‘Tera Kòra’ naar ‘Fontein’. Hier zag je vanaf de weg 12 windmolens staan. Deze windmolens zijn er door het elektriciteitsbedrijf neergezet om energie op te wekken door middel van de passaatwind. Hierna namen we de steile weg naar beneden naar de noordkust om een stukje langs de kust te rijden, echter de weg hield op… Volgens het boek was dit het meest pittoreske gedeelte van de noordkust. Hierna zijn we via het mooie groene manzanilla’bos’ en de ‘grote’ weg door het Christoffelpark naar ‘Westpunt’ gereden. De omgeving is hier iets minder dor en de wegen zijn heuvelachtig. De meeste huizen hebben hier een heg van levende pilaarcactussen om de wilde geiten op afstand te houden. In ‘Westpunt’ hebben we de afslag naar ‘Playa Kalki’ en ‘Watamula’ genomen. Hier gingen we naar het meest westelijke punt van Curaçao. Dit was een slechte weg, maar dat was ook wel weer spannend. Helaas was de weg niet echt goed aangegeven, dus waren we eerst nog verkeerd gereden… Nadat we wat rondgekeken hadden, gingen we weer verder langs de kust richting het zuiden. Bij het uitkijkpunt boven het ‘Playa Fòrti’ strand, zijn we even gestopt. We hadden nu een mooi uitzicht over de diverse baaitjes met hun vissersboten. Zo hebben we langs de zuidwestkust diverse stops gemaakt en gekeken bij de verschillende baaitjes. Er waren hele mooie bij. ‘Playa Abou’ zag er echt prachtig uit! Hier konden we wel een keer naar toe gaan… Bij “Soto’ wilden we het landhuis ‘Santa Martha’ bekijken, maar ook deze was helaas dicht. We reden dus maar door de heuvel op richting de ‘Santa Marthabaai’. Je hebt hier een mooi uitzicht over een groot deel van het westen van het eiland. Ook hier zagen we weer een paar flamingo’s. Hierna zijn we weer richting onze studio gereden en hebben we wat boodschappen gedaan voor het ontbijt van de volgende dag. ’s Avonds hebben we heerlijk bij een Thais restaurant gegeten.

Woensdag 18 juni 2003
Na het ontbijt zijn we eerst naar Otrobanda geweest en hebben we geïnternet en souvenirs gekocht. Omdat het al weer tegen 12.00 uur liep, zijn we gaan lunchen bij de Iguanabar. Na het eten zijn we met de auto naar het Christoffelpark gereden. In dit park zijn diverse autoroutes uitgestippeld, maar helaas waren ze met de weg bezig, dus konden we maar één route rijden. Alleen de route naar de noordkust was te berijden. Dus namen we deze route maar… De wegen in het park waren goed aangelegd, het zag er allemaal heel netjes en verzorgd uit. Na een kwartiertje rijden, kwamen we bij het eerste uitkijkpunt op de noordkust. Hier stopten we even om te kijken. Ook het 2e uitkijkpunt was aan de noordkant van het eiland. Dit keer stond je echt bij zee. Het eerste punt was de kust van bovenaf gezien, nu stond je bij een inham bij zee. Hierna gingen we verder naar het 3e punt. Hier kon je grotten bezichtigen. In één van de grotten waren Indianentekeningen te zien. Het is dat ik ze herkende van Aruba, anders hadden we ze waarschijnlijk niet gevonden, ze waren namelijk niet erg duidelijk… Na zo’n 1½ uur waren we het park weer uit. We besloten om bij ‘Playa Abou’ wat te gaan zwemmen. Tegen 17.30 uur zijn we weer naar ‘huis’ gereden en hebben we eerst weer wat boodschappen gedaan. Toch handig dat de supermarkt zo dichtbij is! ‘s Avonds weer heerlijk niets gedaan…

Donderdag 19 juni
Vanochtend zijn we eerst naar ‘Playa Jan Thiel’ gereden, maar we konden vanaf de weg niet zien hoe het strand eruit zag en je moest wel betalen om naar het strand te mogen. Toen zijn we maar doorgereden naar ‘Playa Baaibooi’. Hier hebben we heerlijk gezond, gezwommen en gesnorkeld tussen de pelikanen. Tegen 17.00 uur zijn we weer teruggegaan en hebben we ons opgefrist om de zonsondergang te zien tijdens het eten bij de ‘Octopus’. Helaas zat er net een wolk voor de zon, maar we hebben er wel weer heerlijk gegeten. Na het eten zijn we weer terug gegaan naar onze studio en hebben we nog een paar potjes triominos gedaan.

Vrijdag 20 juni
De laatste dag op Curaçao! We zijn ons mooie dikke boek over het Caribische gebied kwijtgeraakt… Waarschijnlijk laten vallen bij ‘Playa Abou’. Dus gaan we toch eerst daar maar even kijken, je weet maar nooit! Natuurlijk ligt dit strandje zo’n beetje als verste weg… Helaas lag hij er niet en ook de strandtenthouder had hem niet gevonden, erg jammer! Konden we nog wel even genieten van het westen van het eiland. Het is wel leuk om daar te rijden met al die ‘heuvels’ in de weg. Hierna zijn we naar het strand bij het ‘Avila Beach Hotel’ gereden. Dit was wel een drukker strand. Het water is er mooi rustig, want er liggen zo’n 15 meter van het strand stenen in zee om de golven te breken. Hier huurden we 2 strandstoelen en een parasol en genoten van het heerlijke weer. Tegen 17.30 uur zijn we weer weg gegaan en hebben we onderweg gegeten bij ‘Denny’s’. De service was hier toch wel wat minder dan in Amerika, maar het eten smaakte wel prima!

Zaterdag 21 juni
Vanochtend alvast 1 koffer ingepakt. Hierna zijn we met de auto naar de ‘Bullebaai Lighthouse’ op zoek gegaan, maar die konden we niet vinden… Wel zagen we weer een paar flamingo’s. Dit blijven toch wel mooie dieren… Hierna hebben we even gekeken bij ‘Vaersenbaai’. Hier was niet zo heel veel te doen. Er hadden net een paar mensen gedoken en er waren 2 mensen aan het pootjebaden… Hierna zijn we doorgereden naar Otrobanda om nog even naar huis te bellen en te internetten, maar het internetcafeetje was gesloten. Hierna zijn we snel weer terug gegaan naar onze studio, want erg veel tijd hadden we niet meer! We pakten snel de rest van de spullen bij elkaar en moesten nog de elektriciteitsrekening betalen bij de eigenaar, maar die was er niet, dus hebben we maar wat geld achter gelaten bij andere Nederlanders. Hierna gauw met de auto naar het verhuurbedrijf om hem in te leveren, maar dat mocht gelukkig op de luchthaven. Na het inchecken hebben we lekker van ons laatste geld broodjes kroket gegeten, heerlijk! We hoefden gelukkig niet al te lang te wachten. Wel zagen we dat er een paar mensen meegenomen werden, bolletjesslikkers??? De vlucht van Curaçao naar Miami ging heel voorspoedig. Met de nachtvlucht van Miami naar Londen hadden we meer moeite, we konden maar niet slapen… In Londen moesten we een poosje wachten en daar hadden we eigenlijk niet zo’n zin meer in, maar ja, dat wisten we van te voren. Op tijd vertrokken we naar Amsterdam, waar we een uurtje waren…

Tips:
– Appartementencomplex ‘Caribbean Flower’ is een echte aanrader! Je zit ongeveer in het midden van het eiland en overal dus redelijk in de buurt. Wel ben je een huurauto nodig, dit komt dus nog wel bij de prijs op. Ook moet je aan het eind van je verblijf nog apart de elektriciteitsrekening betalen, dit vond ik het enige minpuntje van het complex. Alles wat je nodig hebt, zit in het appartement. Ook is er op loopafstand een grote supermarkt.
– Bij aankomst op het vliegveld van Curaçao, krijg je een tas met allerlei info. Hier zit o.a. een boek in over het eiland met een hele goede kaart en een boek over restaurantjes en bars. Een kaart hoef je dus niet aan te schaffen in Nederland.
– Ga lekker zelf op pad met de auto om de mooiste baaitjes te zoeken…
– Restaurant ‘de Octopus’ bij St. Michiel is echt een aanrader. Je kunt er heerlijk eten en drinken en zit op een terras boven het water.